Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Μοσχαράκι με μπύρα


Μια πολύ αγαπημένη μου συνταγή,όπου ήταν και η πρώτη που έφτιαξα, ένας πολύ καλός συνδυασμός κρέατος με αλκοόλ. με καταπληκτική απαλή γεύση και πολύ εύκολο στην εκτέλεση. Εύχομαι να το ευχαριστηθείτε όπως το ευχαριστήθηκαν και η δικοί μου άνθρωποι που το έφαγαν.

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό μοσχαράκι νουά κομμένο σε κύβους
10 κρεμμυδάκια στιφάδου
6κ.σ. ελαιόλαδο
400γρ. μανιτάρια
2 φύλλα δάφνης
350ml μπύρα
θυμάρι
1 κ.σ. αλεύρι
μερικά κλωναράκια μαϊντανό
αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι για να ζεσταθεί, βάζουμε μέσα το κρέας και το αφήνουμε 3' από κάθε πλευρά κοινός το σοτάρουμε. Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια, τα τσιγαρίζουμε, στην συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κρέας μαζί με τη δάφνη, το μαϊντανο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε 5', στην συνέχεια προσθέτουμε την μπύρα αφήνουμε λίγο να πάρει μια βράση και στην συνέχεια σε ένα μικρό μπολάκι παίρνουμε λίγο από το ζουμί και το ανακατεύουμε μαζί με το αλεύρι ώστε να γίνει ένας ωραίος χυλός όπου τον προσθέτουμε στο φαγητό μας.
Έπειτα σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 90 λεπτά περίπου σε χαμηλή θερμοκρασία.

Συνδυάζετε άψογα με τραγανές πατάτες φούρνου η ρύζι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου