Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Σουφλέ σοκολάτας

Μια καταπληκτική συνταγή όπου όσοι την δοκίμασαν έχουν γίνει φανατικοί με το σουφλέ, την παραθέτω λοιπόν για όποιον έχει όρεξη για σοκολάτα να χύνετε σαν λάβα στο πιάτο του.
Πάντως εγώ θα συνεχίζω να φτιάχνω και να κερνάω τους φίλους μου γλυκό που όταν το τρώνε το μόνο που ακούγετε είναι το χαρακτηριστικό μμμμμμμ!!! Την αφιερώνω ιδιαίτερα στην γυναίκα μου και στο φιλαράκι μου Πέτρο τον "Συγκλονιστικό".


ΥΛΙΚΑ:
125γρ. βούτυρο
125γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (extra better)
2 αυγά
2 κρόκους αυγών
60γρ. ζάχαρη
20γρ. αλεύρι
Αλεύρι και βούτυρο για τα μπολάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπέν μαρί* λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο, στην συνέχεια στο μίξερ βάζουμε τα αυγά μαζί με τους κρόκους και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να σφίξουν.
Στο έτοιμο πλέων μείγμα μας προσθέτουμε την σοκολάτα και το αλεύρι, τα ανακατεύουμε με μία σπάτουλα και με πολύ απαλές κινήσεις μέχρι να το μείγμα μας να αποκτήσει ομοιόμορφη υφή.
Πέρνουμε 6 πυρίμαχα μπολάκια και τα προετοιμάζουμε πασαλείβοντας τα με βούτυρο και αλεύρι (αυτό θα βοηθήσει στο να βγει εύκολα το σουφλέ από το μπολάκι), προσθέτουμε το μείγμα του σουφλέ.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς και ψήνουμε για 6 λεπτά περίπου (ΠΡΟΣΟΧΗ στον χρόνο ψησίματος, αν το ψήσετε περισσότερο απ'οτι πρέπει θα γίνει κεκάκι). 
Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 2 λεπτά και τα σερβίρουμε αμέσως.


ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
Συνοδεύεται με κρέμα γάλακτος όπου προσθέτει ο καθένας μόνος του όσο θέλει σύμφωνα με τα γούστα του, και για πιο σπέσιαλ σερβίρισμα μπορούμε να βάλουμε παγωτό βανίλια. 

*Γαλλικός όρος που αναφέρεται στον τρόπο θέρμανσης ή μαγειρέματος. Μέσα σε ένα δοχείο με ζεστό νερό (που πιθανά βράζει) μπαίνει ένα μικρότερο δοχείο για να ζεσταθεί ή να βράσει το περιεχόμενό.


1 σχόλιο:

  1. Καλησπερα και συγχαρητηρια για την συνταγη.Θα ηθελα να ρωτησω αν μπορουμε αντι για αλευρι στα φορμακια να βαλουμε κακαο.Το εχεις δοκιμασει?Μηπως θα κολλησουν?Ευχαριστω εκ των προτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή