Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Πολίτικος χαλβάς σιμιγδαλένιος


ΥΛΙΚΑ:
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
400 γρ. γάλα φρέσκο
200 γρ. βούτυρο
100 γρ. κουκουνάρια
κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και ανακατεύουμε συνεχώς για 1 ώρα. Στα 30 λεπτά της ώρας ρίχνουμε τα κουκουνάρια. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το ρίχνουμε πάνω από το καβουρδισμένο σιμιγδάλι. Αυξάνουμε λίγο την θερμοκρασία και ανακατεύουμε έως οτου δέσει ο χαλβάς. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει με τη βοήθεια ενός πιρουνιού χτενίζουμε το χαλβά για να αφρατέψει. Σερβίρουμε με κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου