Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Kazan Dibi (καζάν ντιμπί)

ΥΛΙΚΑ:
8 ποτήρια του νερού γάλα
3 ποτήρια του νερού άχνη ζάχαρη
2 κρόκους αυγού
1 ποτήρι του νερού ριζάλευρο
1 ποτήρι του νερού νισαστέ
2 ποτήρια του νερού νερό
λίγο βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύω σε μια κατσαρόλα το γάλα και την ζάχαρη και το αφήνω να βράσουν.
Σε ένα μπολ βάζω τους κρόκους αυγού, το νισαστέ και το ριζάλευρο και ανακατεύω το μίγμα μέχρι να γίνει λείο. Το ρίχνω σιγά σιγά στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα και το ανακατεύω συνεχώς για να μην σβολιάσει. Μόλις το μίγμα πήξει το κατεβάζω από την φωτιά.
Πασαλείβω το ταψί μου με αρκετό βούτυρο και άχνη ζάχαρη. Προσθέτω προσεκτικά μια μικρή στρώση από το μίγμα μου και τοποθετώ το ταψί μου στον φούρνο με την ένδειξη "ψήσιμο απο κάτω"  το αφήνω μέχρι να καεί η κρέμα (η κρέμα δεν πρέπει να βράζει), έπειτα προσθέτω την υπόλοιπη κρέμα και το αφήνω να κρυώσει και το βάζω στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Για να σερβίρετε το καζάν ντιμπί, κόψτε το σε κομμάτια, πάρτε τα με σπάτουλα, αναποδογυρίστε τα σε πιατάκια, συνοδεύεται με κανέλα, ακόμα και παγωτό καιμάκι. Στην Πόλη, πήζουν και καίνε την κρέμα σε παραλληλόγραμμο ταψί, την κόβουν σε τετράγωνα κομμάτια και τα τυλίγουν σε ρολά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου