Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Τηγανίτες


YΛΙΚΑ:
1 φλιτζάνι (140 γραμμάρια) Αλεύρι για όλες της χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού (7 γραμμάρια) Μαγιά
¼ κουταλάκι του γλυκού Αλάτι
2 κουταλιές της σούπας (28 γραμμάρια) Ζάχαρη
1 Αυγό
1 φλιτζάνι (240ml) Γάλα
2 κουταλιές της σούπας (28 γραμμάρια), Βούτυρο
Και λιωμένο βούτυρο για τη λίπανση του τηγανιού.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε το αυγό, το γάλα, και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέστε το μείγμα αυγών στο μείγμα αλευριού και χτυπήστε ελαφρά μέχρι που το μείγμα θα γίνει ομοιόμορφο, και το αφήνουμε για μισή ώρα να ηρεμήσει.
Προθερμαίνουμε το τηγάνι μας, αλείφοντας το με βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Χρησιμοποιώντας μια μικρή κουτάλα, βάλτε το μείγμα σε μικρές ποσότητες στο ήδη ζεστό τηγάνι μας σε μικρή διάσταση (μέγεθος περίπου ενός πιάτου του καφέ 7-8 εκατ.) και οπωσδήποτε απόσταση μεταξύ τους.
Τα αφήνετε τα ψηθούν έως ότου το κάτω μέρος αρχίζει και παίρνει ένα χρυσαφί χρώμα (περίπου 2-3 λεπτά) τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 1-2 λεπτά ακόμα. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία χτυπώντας το μείγμα μας συνεχώς και αλείφοντας με το λιωμένο βούτυρο το τηγάνι μας.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
Συνοδεύονται με μέλι και μαρμελάδα τις αρεσκείας μας καθώς και Μερέντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου